۱- کلسیم:
متاسفانه با افزایش سن کهنسالان کلسیم بیشتری نسبت به آنچه دریافت میکنند، از دست میدهند. از این رو، کهنسالان در خطر بیشتری برای پوکی استخوان قرار دارند. این موضوع به ویژه در زنان پس از دوره یائسگی رایج است. کلسیم به کارکرد مناسب ماهیچهها، اعصاب، سلولها، و عروق خونی کمک میکند.
۲- ویتامین B۱۲:
این ویتامین به طور مستقیم در ساخت سلولهای خونی و عصبی نقش ایفا میکند. افراد میتوانند به طور طبیعی از محصولات حیوانی همانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و محصولات لبنی نیاز بدن خود به این ویتامین را تامین کنند. گیاهخواران به شدت در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند.
۳- ویتامین D:
این ویتامین برای جذب کلسیم ضروری است. از این رو، افراد باید برای جلوگیری از پوکی استخوان به مصرف ویتامین D اهمیت ویژهای دهند. این ویتامین همچنین در کارکرد درست سیستم ایمنی، عصبی، و ماهیچهها نقش دارد.
۴- ویتامین B۶:
بدن از این ویتامین برای مبارزه با میکروبها و نیز تولید انرژی استفاده میکند. ویتامین B۶ همچنین به رشد مغز نوزاد کمک میکند. با افزایش سن نیاز بدن به مصرف این ویتامین افزایش مییابد. مطالعات نشان داده اند افراد بزرگسالی که دارای سطح بالای ویتامین B۶ بودند عملکرد مغزی بهتری داشتند.
۵- منزیم
۶- پروبیوتیک
۷- اسید چرب امگا ۳،
۸- روی
۹- سلنیوم
۱۰- پتاسیم
۱۱- فولات
۱۲- فیبر
۱۳- مولتی ویتامین
افراد کهنسال بهتر است رژیم غذایی غنی و متنوعی داشته باشند. متاسفانه با افزایش سن میزان جذب مواد مغذی در دستگاه گوارش نیز کاهش مییابد. به همین دلیل توجه به میزان مصرف مواد مغذی در افراد کهنسال اهمیت زیادی دارد. این افراد بهتر است به طور سالیانه اقدام به سنجش میزان کمبودهای بدن خود کنند.